top of page
Tatovering

Vi utfører tatoveringer etter ønske. Hos oss kan du få et unikt design som ingen andre har maken til. 

Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

SPØRSMÅL OG SVAR
​
(Sakset fra internett.)

Hvor mye koster en tatovering?

Prisen på en tatovering avhenger av størrelse og hvor mye detaljer det skal være. Ettersom tatovører jobber i forskjellig tempo tar vi ikke timepris men beregner pris utifra størrelse og hvor mye detaljer det er. Vi har en minstepris på 1200 kr. Ta kontakt for et prisoverslag. Eventuell tegning er inkludert i prisen.

Gjør det vondt?

Å få et motiv tegnet inn i huden med nål medfører noe smerte. Nøyaktig hvor vondt det er, avhenger av plasseringen og ofte også dagsformen din. Reaksjonene er veldig forskjellige fra person til person, så det er vanskelig å forutse hvor vondt hver enkelt vil synes at det er. Det frarådes å tatovere seg under menstruasjon, fordi smerten da kan oppfattes som sterkere.

Kan jeg ha med egen tegning?

Det kan du, men vær forberedt på at tatovøren kan komme til å foreslå noen endringer. Ikke alt som kan gjøres på papir er forsvarlig/mulig å utføre på hud.

Kan dere hjelpe meg å tegne?

Vi hjelper deg gjerne med å tegne om du vet litt om hva du vil ha. Send gjerne mail med beskrivelse, ønske for plassering, eksempler på ting du liker - det du har som kan gi oss et bilde av hva du ønsker deg. For at vi skal tegne til deg må du bestille time hos oss. Vi har dessverre ikke kapasitet til å tegne til alle de som ønsker en tatovering hvis de ikke skal tatovere seg hos oss.

Må jeg bestille time?

Ja, vi har ikke drop-in.

Hvor lenge må jeg holde meg unna sola etter å ha tatovert meg?

Du skal holde deg unna solen i 14 dager (eventuelt dekke til området som er tatovert i denne perioden). I tillegg er huden din tynn i 3 måneder fremover så det lønner seg å være forsiktig i sola.

Kan jeg få en allergisk reaksjon?

Allergiske reaksjoner kan skje. Om du er redd for du kan komme til å reagere på blekket kan det kan lønne seg å ta en test på dette i forveien. Dette kan du få hjelp til i studioet. Fargene i vårt studio er sjekket grundig opp mot Mattilsynets lister over anbefalinger og skal være trygge. Men allergier kan forekomme uansett, svart er den fargen som har hatt minst reaksjoner

Om du er allergisk mot lateks kan det være greit å være obs på at mange tatovører benytter latekshansker når de tatoverer.

Er det mulig å fjerne en tatovering?

I dag kan man i de fleste tilfeller fjerne en tatovering med hell ved hjelp av laser. Man har allikevel ingen garantier for å kunne fjerne en tatovering fullstendig - har tatovøren gått for dypt kan det være at laseren ikke når frem til blekket, eller du kan ha fått arrvev som igjen hindrer laseren i å fjerne alle spor. Dette er uansett en lang og kostbar prosess, så om du vurderer å ta en tatovering er det veldig viktig å være sikker før du tar steget.

Hvor stor er smittefaren?

I et seriøst studio som har god kunnskap og rutiner på hygiene er faren for smitte av blodbårne sykdommer minimal. Alt utstyr som er i kontakt med tatoveringen (direkte og indirekte) er enten engangs eller sterilisert for hver gang det er i bruk. Vi har alle tatt hygienekurs hos Rikshospitalet og Health Educaters.

Kan man drikke alkohol når man blir tatovert?

Alkohol gjør blodet tynnere, så om du inntar alkohol før eller under tatoveringsprosessen kan det føre til at du blør mer enn normalt, noe som igjen kan påvirke resultatet. I tillegg blir dømmekraften mindre ved inntak av alkohol og valg av motiv kan være mindre gjennomtenkt.

Kan man ta smertestillende før man blir tatovert?

Så sant typen smertestillende ikke er merket med varseltrekant er ikke dette noe som vil ha en negativ effekt, men det har heller ingen virkning på smerten ved tatovering.

Kan jeg trene etter å ha blitt tatovert?

Du bør ikke trene på 48 timer etter å ha tatt en tatovering. Dette fordi du kan svette ut blekket før huden har fått muligheten til å innkapsle det. Når du har fått skorpe må du være forsiktig så du ikke strekker skorpen slik at den sprekker, det vil påvirke jevnheten i fargen.

Kan jeg få tatovering på innsiden av hendene?

Tatovering på innsiden av hendene er absolutt mulig å utføre, men det er ikke en plassering vi anbefaler fordi de falmer veldig raskt, og for å opprettholde en slik tatovering må du regne med å måtte fylle på flere ganger.

Hva skjer med tatoveringen hvis jeg går opp eller ned i vekt?

Noen få kilo opp eller ned vil ikke ha noe vesentlig å si for tatoveringen din. Noen områder er for så vidt mer utsatt for å endre seg ved en eventuell vektøkning (mage/hofter/rumpe/lår), så risikoen for å få strekkmerker slik at tatoveringen blir strekt/sprukket er større der. Hvis du får strekkmerker ved graviditet så kan tatoveringen sprekke. Ved kraftig vektøkning/-redusering kan det hende at det blir strekkmerker og tatovering kan bli ødelagt. F.eks ved bruk av anabole steroider og fettsuging.

Jeg er under 18 år men har fått tillatelse av foreldrene mine til å

tatovere meg. Kan jeg tatovere meg hos dere da?

Vi har en streng aldersgrense på 18 år, med eller uten foreldres tillatelse. Det er du, ikke foreldrene dine, som skal ha tatoveringen på kroppen resten av livet, og vi opplever at de fleste som tar tatoveringer så tidlig angrer i ettertid. Hvis du mener at du er sikker på hva du vil ha skader det heller ikke å vente; Dette er en ting som varer livet ut!

Kan jeg tatovere meg når jeg er gravid?

Nei, dette frarådes - å tatovere seg innebærer en fare for infeksjoner. Som gravid er evnen til å bekjempe infeksjoner dårligere. Hvis du skulle få en infeksjon i tatoveringen bør man ta antibiotika. Under svangerskapet bør man unngå "unødvendige" medisiner, antibiotika inkludert. Kvaliteten og innholdet på farger har også mye å si for faren ved å tatovere seg. Særlig er det første trimesteret en kritisk fase i fosterets utvikling, og enhver unødvendig eksponering for kjemiske stoffer bør unngås.

Å tatovere seg kan være en smertefull prosess, og det er kjent at fosteret reagerer på mors smerte og at det er sannsynligvis kan bli stresset av det.

Vann i kroppen, som er et vanlig problem under svangerskapet, kan ha en uventet effekt på tatoveringen.

Tatoveringen som er gjort før du blir gravid vil ikke påvirke fosteret eller utgjøre noen spesiell risiko under svangerskapet. Men kroppen endres under graviditeten og dermed kan også tatoveringen endre seg. Har du en tatovering på magen er sjansen stor for at den ikke vil bli den samme etter fødselen. Noen er heldigere enn andre, men dette er umulig å vite på forhånd.

Kan jeg tatovere meg når jeg ammer?

Det finnes ingen forskning som tilsier at det er noe problem å ta en tatovering når man ammer, men så er det heller ikke gjort mye undersøkelser på dette. Generelt kan man si at det også kommer an på barnets alder (ta høyde for tidlig fødte, regnet ut fra termin) Når det gjelder alkohol for eksempel, så sier man at en ikke skal drikke i det hele tatt de første seks ukene etter fødsel. Ved tatovering er det en risiko for høyt adrenalin-nivå som man vet hemmer melkeutdrivningsrefleksen. Ved infeksjoner bør man ikke ta antibiotika som går videre til barnet.

Det du som ammer må vite er at adrenalinet du får ved å bli tatovert vil gå over i morsmelken, og hvis du får en infeksjon eller andre former for komplikasjoner som følge av tatoveringen vil dette også påvirke melken som igjen vil påvirke barnet.

Kan jeg fortsatt få epidural hvis jeg tatoverer korsryggen?

I dag er dette sjeldent noe problem, sett at man ikke har hele området (hver centimeter) dekket av blekk. Tatoveringer i korsryggen er såpass vanlig i dag at det er finnes flere løsninger på hvordan dette gjøres på en trygg måte. Anestesilegen kan lage et lite snitt i huden for så å føre nålen inn her uten å ta med seg blekk videre. Tatoveringen kan ta skade av dette, men helsa går først.

Kan jeg bade etter å ha tatovert meg?

All form for bading skal unngås de to første ukene. Dette på grunn av bakteriene du utsetter såret ditt for. Du kan derimot dusje som vanlig.

Kan jeg få en hvit tatovering?

En helt hvit tatovering vil ikke forbli hvit, men få en gulaktig tone når huden legger seg over, og oppfattes derfor ofte som et arr isteden for en tatovering. Hvitt blekk egner seg bedre som en high-light i en større sammenheng enn som en ren flate.

INFEKSJON

Hvorfor kan det bli infeksjon i en tatovering?

Maskinen som blir brukt til å tatovere har en eller flere nåler som beveger seg opp og ned og legger små mengder av blekk inn under huden. Dette i seg selv kan føre til infeksjoner. Hvis fargene som benyttes er av dårlig kvalitet, kan det føre til infeksjoner. Hvis tatovøren ikke opprettholder hygienen, tatoverer for hatdt eller ikke bruker steriliserte nåler vil det være fare for infeksjoner. Infeksjoner kan også forekomme hvis etterbehandlingen ikke følges eller du er uforsiktig. Det er veldig viktig at man følger instruksjonene for etterbehandling man får av tatovøren.

Symptomer ved infeksjoner

Hevelse: Etter at tatoveringen er ferdig vil det tatoverte området og området rundt tatoveringen hovne opp. Dette er midlertidig og vil forsvinne av seg selv. Men hvis hevelsen blir verre kan det være et symptom på betennelse. Ekstrem hevelse kan forekomme hvis personen er allergisk mot noen av pigmentene i fargen. Dette kan skje hvis du bruker en artist som ikke kjenner lover og regler. Norge har noen av de strengeste reglene i verden når det gjelder tatoveringsblekk. Men alle typer blekk finnes tilgjengelig å få kjøpt på nettet. Kun erfarne tatovører vet hvilke blekktyper som er godkjent.

​

Rødhet: Det er naturlig at huden blir rød når du blir tatovert og rett etter at du er ferdig. Men hvis rødheten ikke forsvinner i løpet 24 timer kan det tyde på en infeksjon. Det vil da være irritasjon sammen med rødheten.

Feber: Du skal ikke få feber etter å ha blitt tatovert. Høy feber tyder på spredning av infeksjon. Du bør derfor oppsøke lege.

​

Væske: Litt blod og lymfevæske som kommer fra tatoveringen er naturlig de første dagene. Men hvis væsken er gul eller grønn, eller hvis det kommer puss fra tatoveringen er dette en infeksjon. Mye blod kan også være en infeksjon. Dette kan føre til komplikasjoner hvis den ikke blir behandlet i tide.

​

Smerte: Prosedyren ved å tatovere seg er smertefull i seg selv. Hvis smerten ikke gir seg i løpet av ett par dager kan dette være et symptom på infeksjon.

​

Røde linjer: Hvis nålene ikke er sterilisert, kan blodforgiftning forekomme. Røde linjer fra tatoveringen kan være symptom på blodforgiftning. Linjene vil strekke seg fra tatoveringen og ut i huden. Tatoveringen vil også ha en infeksjon. Ikke ignorer disse symptomene! Ta kontakt med tatovør eller lege. Vanlig sårsalve vil ikke hjelpe mot blodforgiftning, lege må oppsøkes.

 

Dette er alle symptomer på infeksjon. De fleste infeksjoner oppstår fordi tilfredsstillende etterbehandling ikke blir fulgt. Det er både bedre og lettere å stelle tatoveringen enn å måtte stelle infeksjoner. Men skulle symptomene oppstå; ta kontakt med tatovøren for videre behandling, eller din lege. Ta dine forhåndregler ved å oppsøke en seriøs tatovør og stell tatoveringen din riktig.  

bottom of page